HOŞGELDİNİZ

21 Temmuz 2008 Pazartesi

The Elder Scrolls IV: Oblivion


Platform:PC
Tür:RPG-FPS
Multiplayer:Yok
Yapımcı:Bethesda Softworks
Yayıncı:Bethesda Softworks
Çıkış Tarihi:Eylül
Min.Sistem:2Ghz işlemci,512 mb Ram, 4.6 Gb HDD ,128 mb ekran kartı

Kendi ülkenizin kralı sizin gözlerinizin önünde ölse ve ölmeden önce size ülkesini şeytani yaratıklardan kurtarma görevini verse ne yaparsınız?

Oyun açıldığında oynanmak istenen ırk ve kişiyi seçiyoruz.Gözlerimizi hapishanede açıyoruz ve Kral kaçmak için bizim hücreden geçen gizli yolu kullanacaktır.Doğal olarak da bizi...Biraz ilerledikten sonra çıkmaz yola gelinir ve Uriel Septim(Kral) bize Amulet Of the King' adlı madalyonu oğluna(Martin Septim) teslim etmek için bize verir.Oyun bu madalyon etrafında döner.Fakat madalyonun bizde kalması uzun sürmez.Şeytanı yaratıklar bu madalyonu bizden alırlar ve ülkeyi şeytani yaratıklarla fethetmek için kullanırlar.

Oyunda bir kaç farklı seçenekler bulunmaktadır.Bunlar Sihir,Warrior,BladeMaster,Thief,...Seçtiğimiz ırakın özelliklerine göre oyunda karakterinizi geliştirebiliyorsunuz.Örn. Warrior ırk ı olanlar Kılıç kalkan Balta Kullanarak level atlarlar.Çoğu yerlerde şeytani kapılar var ve bu kapıları kapatmamız gerekiyor.Ülkemizi Kurtartıktan sonra kralı oluyoruz ve gezmek dolaşmak için epey geniş bir harita bulunmaktadır.

Yapay zeka hat safhada.Alış veriş yapabiliyoruz.Sihir magic alabiliyoruz.Tabii ki kalkan, zırh, ok, yay ,mızrak bunlar da bulunmaktadır.Kendi iksirimizi bile yaratabiliyoruz.
Oyunu kesinlikle tavsiye ederim.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Gerçekten güzelbi oyun insan defalarca oynasa sıkılmıyor hiç benim 3. bitirişim bi 3 defa da bitirelim :):)o derece müthiş bi oyun yapılmış bana göre.Farklı ırkların olmasıda oyuna ayrı bir renk katıyor.Sihirle Büyü hiç bu kadar özdeşmemişti.kılıçın kesemediğini büyüyle,tutmayan büyüleride kılıçla halledilmesi de ayrı bizevk :):):)Böle olmasa da zati Oscar almazdı :):)