HOŞGELDİNİZ

13 Ağustos 2008 Çarşamba

The Witcher

Platform:Pc
Tür:RPG
Multiplayer:Var
Yapımcı:CD Projekt Red
Yayıncı:Atari interactive
Çıkış Tarihi:2007
Min. Sistem:2.4Ghz işlemci, 1Gb ram, 128Mb GeForce 6600 veya ATI 9800 ekran kartı, 8.5Gb Harddisk alanı

Witcher, Polonya'da oldukça meşhur olan Andrzej Sapkowski 'nin yarattığı dünyada geçiyormuş.O yüzden Polonya da iken bu oyunun o kadar çok standını gördüm.Sonradan öğrendiğime göre Polonyanın bir romanını oyuna uyarlamışlar.Yapımı 3 sene ye yakın sürmüş.

Oyunu tanıtımına geleyim.Bizim Karaoğlan bu oyunda Gerald adlı bir kahraman.Uzun beyaz saçlı bir karakter.Gerald romanda hafızasını yitiriyor.Kendisinin neler yapacağını tahmin bile edemiyor.
Witcher da dövüş sistemi normalde alışan sistemlere göre biraz daha değişik. Sıra tabanlı bir sistem değil, gerçek zamanlı ama kombolarla pekiştirilmiş.Normalde karşımızdaki rakibe vuracağımız zaman farenin sol tuşuna sürekli olarak basarız. Böylece karakterimiz sürekli olarak vurur, kılıcını sallar. Ama Witcher da durum işte böyle değil. Düşmana sadece bir kere tıklıyoruz ve Gerald otomatik olarak saldırıya geçiyor.

DÜşmana göre uygun dövüş stillerini seçiyoruz.
Toplamda üç adet stilimiz var, bunlar; Strong, Fast ve Group atak olarak adlandırılıyor. Z-de Strong, X-te Fast ve C-de de Group atak olarak klavye kısa yolunda bulunuyor. Strong atak adından belli olduğu gibi güçlü ama yavaş, Fast daha hızlı ama Strong a göre daha güçsüz, Group atak en güçsüzü ama en hızlısı.

Oyun bir zamanların Bards Tale ine benzer.Bazı alanlarda o kadar görev veriyor ki yapıncaya kadar ak ile kara yı seçiyoruz.O büyücü yü bul şu adamı bul ona sor.Epey vakit alıcak bir oyun.Vakti bol olanlar için tavsiye edilir.

Hiç yorum yok: